Inspectii cosuri de fum

Inspectii cosuri de fum

Inspectia consta in depistarea eventualelor probleme, ca de exemplu, sistemele de incalzire si cosul de fum nu functioneaza in parametrii normali si pot duce la auto-aprinderea cosului sau la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Firma noastra dispune de echipamente profesionale pentru coserit, inclusiv camere speciale de luat vederi, pentru ca serviciile noastre sa fie ca la carte si clientul multumit.

ROLUL COSULUI DE FUM

3
3-300x169

01

Rolul unui cos de fum este de a evacua in atmosfera, in conditii de securitate deplina, la o inaltime de siguranta, respectiv deasupra nivelului acoperisurilor, fumul si gazele de ardere rezultate in urma combustiei diferitelor tipuri de conbustibili, gaze care, prin continutul lor de substante nocive, reprezinta un pericol pentru sanatatea omului si mediului inconjurator.

In anumite cazuri, aceste componente importante ale unei instalatii termice, au si rolul de a realiza tirajul necesar acoperirii pierderilor de sarcina ale generatoarelor de caldura si aspirarii totale sau partiale a aerului de ardere.

02

Dezvoltarea sistemelor de evacuare este o consecinta a evolutiei tehnicii incalzirii. Un cos de fum al zilelor noastre, chiar si in solutia cea mai simpla, este un subansamblu de constructie sau chiar o constructie, dupa caz, complexa prin procesele termice, de curgere a gazelor arse si prin cerintele de rezistenta mecanica si stabilitatea pe care trebuie sa le indeplineasca. Aceste rationamente de ordin tehnologic si structural au condus la o alcatuire speciala a cosurilor, constand din pereti realizati din mai multe straturi.

2
1
1
portfolio-p3.jpg

03

Cosurile de fum profesionale sunt supuse la:
– Solicitari interioare de natura fizica si chimica cum ar fi:
* Socuri termice cauzate de aprinderea accidentala a funinginei.
* Actiunea coroziva a condensatului acid.
* Temperaturi ridicate ale gazelor arse.
– Actiuni exterioare climatice cum ar fi:
* Inghet-Dezghet.
– Actiuni dinamice cum ar fi:
* Vant
* Seisme