DORITI SA STITI UN PRET APROXIMATIV?
CERE UN DEVIZ GRATUIT »

Consiliere clienti:
0746 242 994

Nu va jucati cu focul... Lasati-ne pe noi!

Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniul comercializării și montajului de șeminee, sobe, cuptoare, coșuri de fum, focare, grătare de grădină, centrale termice cu peleți și alte tipuri de instalații pentru încălzire, domnul Ionel Drăgoi, proprietarul Șeminee Mol, este genul de persoană care știe să se ‘joace’ cu focul în mod avizat.

Manager Coșarul.ro, domnul Drăgoi administrează o serie de website-uri dedicate domeniului de sisteme de încălzire și evacuare fum (sobar.ro, seminee-teracota.ro, centralecupellet.ro), fiind o autoritate în acest sector de specializare.

Ionel Drăgoi termină facultatea în 1992 cu profilul inginer miner. Lucrează 1 an la mina de cărbune Anina și din 1994 începe lucrul în atelierul socrului său, sobar cu ștate în domeniu, ca ucenic pentru sobe de teracotă. În anul 2000, acesta înființează o societate denumită MOL SRL, cu principal obiect de activitate comercializarea și montajul de seminee si cosuri de fum profesionale. Afacerea cu șeminee este o evoluție naturală de la montajul de sobe de teracotă, vine ca mutare calculată pe o piață care oferă oportunități pentru afaceri bine susținute.

Încet și sigur, afacerea se dezvoltă la nivel de structură — domnul Drăgoi devine din distribuitor de șeminee, importator autorizat, apoi eforturile dânsului se concretizează în dobândirea unei autorități concrete în domeniu — cel mai mare montator de coșuri profesionale din țară.

Meseria dânsului nu este scutită de provocări, sunt cumva norma zilei. Unele construcții de lemn trebuie adaptate pentru a instala un coș de fum, sunt necesare uneori soluții de montaj unice pentru diferite proiecte industriale. Deși provocările nu întârzie să apară, seriozitatea și profesionalismul echipei MOL asigură lucrări de calitate executate la timp, astfel dezvoltarea companiei în lider de industrie se realizează pe o bază solidă.
Montajul unui șemineu vine cu anumite riscuri, acestea pornesc în primul rând de la beneficiar, întrucât sunt foarte multe persoane tentate de ideea de a-și monta un șemineu cu un ‘meserias’ care ‘știe tot’. Acest gen de montaj neavizat reprezintă un pericol real, încât sunt folosite materiale neconforme, iar lucrările sunt realizate greșit.

Un sfat oferit de domnul Drăgoi se impune ca datorie morală — dacă vrei să achiziționezi și să montezi un șemineu, este imperativ să apelezi la o firmă specializată, cu istoric în domeniu, atestate de montator, autorizații de funcționare, showroom de prezentare. Pentru siguranța la incendii, cel mai important lucru este dimensionarea, achiziția și montajul corect al unui coș de fum profesional — în cazul companiei șeminee Mol, recomandarea este marca SCHIEDEL — și bineînțeles, mentenanța anuală. Coșul de fum SCHIEDEL are o garanție de 30 de ani și siguranță garantată în exploatare, acesta rezistă la peste 10 incendii de coș datorită calității deosebite a tubulaturii de samotă.

Șeminee MOL asigură mentenanță pentru lucrări pe toată perioada de garanție și post-garanție, livrare și montaj oriunde în țară și personal disponibil pentru orice tip de consultanță.
Din păcate pentru clienți, în România nu este necesară autorizația pentru montajul unui șemineu, cu excepție șemineele pe gaz și cele montate în apartament dacă folosesc combustibil solid sau gaz. În apartamente pot fi montate șeminee fără autorizație care folosesc drept combustibil curentul electric sau bioetanolul.

Verificarea și curățarea coșurilor de fum este obligatorie, dar nici aici legea nu are norme de aplicare. Singurele instituții care cer o adeverință ce atestă curățarea coșului de fum sunt cele de la gaz. Pentru cei care folosesc combustibil solid, excluzând persoanele juridice, dovada curățării coșului de fum nu este obligatorie.

Afacerea Șeminee MOL își continuă dezvoltarea într-un domeniu pretențios. Importanța montajului corect a unui șemineu sau coș de fum este de-a dreptul imperativă. Domnul Drăgoi crede cu tărie în lucrurile făcute ca la carte, montaj corect, mentenanță periodică, garanții până la 30 de ani, relații apropiate cu clienții, pachetul complet. Aici vorbim despre siguranța persoanelor și nu e o chestiune de joacă.

În cuvintele lui Ionel Drăgoi — ‘Nu vă jucați cu focul… lăsați-ne pe noi!’

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2016 Cosarul.Ro - Toate drepturile rezervate MOL S.R.L.
 
Site realizat si promovat de SiteX Design Romania