AUTORIZATIE DE COSERIT

certificat-cosar

FOARTE IMPORTANT

COSAR AUTORIZAT

Cosul de fum trebuie curatat, de catre un cosar autorizat, cel putin o data pe an! Odata cu verificatul si curatatul cosului de fum, este foarte important sa procedati la fel si cu sistemul de incalzire (semineu, centrala, soba, etc).

Daca ati curatat cosul de fum si sistemul de incalzire dupa incheierea sezonului rece, recomandat este sa faceti o verificare (inspectie) a intregului ansamblu, inainte de a incepe sa faceti primul foc.

Cosul de fum trebuie curatat de mai multe ori pe parcursul sezonului rece, in functie de umiditatea lemnului sau tipul de combustibil folosit.

Suntem de asemenea agrementati si eliberam adeverinte pentru curatari cosuri de fum, seminee, centrale, sobe, cuptoare, hote, etc…

SERVICII COMPLETE DE COSERIT

Inspectia consta in depistarea eventualelor probleme, ca de exemplu, sistemele de incalzire si cosul de fum nu functioneaza in parametrii normali si pot duce la auto-aprinderea cosului sau la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Firma noastra dispune de echipamente profesionale pentru coserit, inclusiv camere speciale de luat vederi, pentru ca serviciile noastre sa fie ca la carte si clientul multumit.

Pentru evitarea eventualelor pericole, este necesara curatarea cosului de fum, macar o data pe an, pentru ca:

  • Protejati cladirile impotriva riscului de incendiu
  • Preveniti posibilele intoxicari cu monoxid de carbon
  • Protejati mediul inconjurator
  • Reduceti consumul de combustibil
  • Imbunatatirea functionarii echipamentelor pentru incalzire
  • Facilitarea aprinderi combustibilului

Incendiu 2

Este mai bine sa preveniti decat sa regretati!

Viata are prioritate!

Operatiunea de curatare a cosului de fum este obligatorie si este stipulata in legislatia romana cat si in cea europeana. Curatarea cosurilor de fum trebuie realizata de catre un cosar autorizat.

Firma noastra este autorizata pentru coserit, avem in dotare aparatura profesionala pentru curatarea cosurilor de fum, inclusiv camera video pentru inspectie.

Suntem abilitati sa eliberam adeverinte de coserit, bineinteles, in urma executarii acestor operatiuni.

Pentru a evita neplacerile cauzate la curatare (depunerea de funingine in incapere), toata operatiunea se efectueaza sub o folie de plastic.

Din pacate, in cele mai multe cazuri, suntem solicitati dupa ce se produc tot felul de accidente. Sfatul nostru este sa apelati la o firma de coserit, macar o data pe an, de preferat inainte de a incepe sezonul rece si de a face primul foc, pentru curatarea sursei de incalzire (semineu, centrala, soba, etc) si totodata si cosul de fum.

ROLUL COSULUI DE FUM

Rolul unui cos de fum este de a evacua in atmosfera, in conditii de securitate deplina, la o inaltime de siguranta, respectiv deasupra nivelului acoperisurilor, fumul si gazele de ardere rezultate in urma combustiei diferitelor tipuri de conbustibili, gaze care, prin continutul lor de substante nocive, reprezinta un pericol pentru sanatatea omului si mediului inconjurator.
In anumite cazuri, aceste componente importante ale unei instalatii termice, au si rolul de a realiza tirajul necesar acoperirii pierderilor de sarcina ale generatoarelor de caldura si aspirarii totale sau partiale a aerului de ardere.

Dezvoltarea sistemelor de evacuare este o consecinta a evolutiei tehnicii incalzirii. Un cos de fum al zilelor noastre, chiar si in solutia cea mai simpla, este un subansamblu de constructie sau chiar o constructie, dupa caz, complexa prin procesele termice, de curgere a gazelor arse si prin cerintele de rezistenta mecanica si stabilitatea pe care trebuie sa le indeplineasca. Aceste rationamente de ordin tehnologic si structural au condus la o alcatuire speciala a cosurilor, constand din pereti realizati din mai multe straturi.

Cosurile de fum profesionale sunt supuse la:
– Solicitari interioare de natura fizica si chimica cum ar fi:
* Socuri termice cauzate de aprinderea accidentala a funinginei.
* Actiunea coroziva a condensatului acid.
* Temperaturi ridicate ale gazelor arse.
– Actiuni exterioare climatice cum ar fi:
* Inghet-Dezghet.
– Actiuni dinamice cum ar fi:
* Vant
* Seisme

IMAGINI

1

2

3

PROGRAM
Luni – Vineri: 08:00 – 18:00
Sambata: 08:00 – 14:00
Duminica: Inchis

Pentru intrebari, detalii si preturi, contactati-ne!

Manager/Inginer IONEL DRAGOI
Fix/Fax: 0251.533.262
Mobil: 0744.394.363
E-mail: mol_55@yahoo.com
Showroom:
Craiova, str. Sfintii Apostoli, nr. 23